Kungshamnsbo misstänks för dubbla apoteksrån: ”Har kniv på mig”

I slutet av januari förra året utsattes apoteket Kronan i Kungshamn för två rån samma dag. En hotfull man roffade själv åt sig diverse läkemedel innan han försvann från platsen. När personalen försökte stoppa den misstänkte rånaren ska gärningsmannen ha sagt: ”Jag har en kniv på mig”.
Händelserna fångades på film och nu åtalas mannen för två fall av rån.

ANNONS

Strax före lunchtid den 31 januari i fjol utsattes apoteket Kronan i Kungshamn, Sotenäs kommun för dubbla rån.

Gärningsmannen tvingade först till sig läkemedel till ett värde av totalt 46 kronor och flydde sedan från platsen. Personalen följde efter och i samband med detta ska mannen ha sagt att han var beväpnad.

"Jag har kniv på mig och ni kan dra åt helvete allihopa", ska den misstänkte rånaren ha sagt till apotekspersonalen innan han lämnade apoteket.

Kort därefter ska mannen ha kommit tillbaka till apoteket och denna gång tvingat till sig läkemedel för 348 kronor.

– Det är en man som kom in och sa att han ville ha medicin. När personalen svarade nej slog mannen sönder ett plexiglas, hoppade över disken och plockade på sig, berättade Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen, i samband med händelsen.

ANNONS

Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Greps vid en mataffär

Polisen skickade flera patruller till platsen och ganska snabbt kom det fram uppgifter om vem den misstänkte var. Några timmar senare på eftermiddagen samma dag kunde polisen gripa en man i 25-årsåldern vid en mataffär i Kungshamn. Han släpptes dock på fri fot samma kväll, men åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för två fall av rån.

I andra hand yrkar åklagaren att mannen ska dömas för stöld, olaga hot och skadegörelse. Den misstänkte rånaren, som är bosatt i Kungshamn, förnekar brott.

– Jag minns inte händelsen, har han sagt i polisförhör.

Bevisningen mot Kungshamnsbon består bland annat av en övervakningsfilm, vittnesuppgifter samt bilder från brottsplatsen.

Apoteket Kronan yrkar nästan 2 000 kronor i skadestånd för de stulna läkemedlen och skadegörelsen på plexiglaset.

Den åtalade är tidigare dömd för stöld.

LÄS MER:Man släppt på fri fot efter apoteksrån i Kungshamn

LÄS MER:Rånvåg i Sotenäs – polisen utreder samband

ANNONS