Lek och plask på trygghetsdagen vid Tumlaren

Trygghet stod i fokus vid Tumlaren när besökarna fick prata med brandmän, poliser – och ta gratis simmärken.
– Det är roligast att åka rutschkana, säger Signe 4 år.

ANNONS

Simborgarmärken, plask och brandbil. Det blev rött och blött under lördagen när besökarna på Tumlaren i Väjern fick blanda simvett med lek och godis.

Utanför badhuset stod flera stånd med allt ifrån båtbolag, försäkringar, poliser och brandmän. Eventet arrangerades under lördagen av försäkringsbolaget BSB som fyller anmärkningsvärda 125 år, och temat för dagen var trygghet.

"Roligt när det händer något”

Förutom att ta gratis simmärken är brandbilen en populär attraktion för barnen.

– Den är så stor, säger Julian Sommer häpet, fyra och ett halvt år, när kan kliver upp för de höga trappstegen.

Barnen turas om med att få provsitta i sätet och glädjeruset är på topp.

ANNONS

– Vi bor här i Väjern och det är så roligt att det händer något här, säger Milena Tokic som är mamma till ett av barnen.

Bakom bilen står Robin Olofsson, deltidsbrandman i Kungshamn och pratar med besökarna.

– Vi har en förhoppning om att få upp folks ögon för yrket, vi kommer behöva folk snart, berättar han.

Har man väl fått jobbet tar det ytterligare en tid innan man kan börja arbeta eftersom det krävs en hel del upplärning, därför är det viktigt att ligga i fas med rekryteringen berättar Robin Olofsson som jobbat i ungefär ett och ett halvt år i branschen. Men brandmännen är även i Väjern för att sprida kunskap.

– Det är många som är rädda för brandbilar och kopplar det till något läskigt, så vi vill komma ut och visa att vi inte är farliga, säger Robin Olofsson.

Simborgarmärken och baddare

I simhallen är träningen över och flera barn har nu blivit extra simkunniga efter att ha erövrat simborgarmärket och baddaren. Tempot har lugnat sig bortsett från några få barn som är kvar. Signe Löfstrand fyra år är på besök med sin pappa Jonas Löfstrand. Den här gången var det för badandets skull och inte för några simmärken, men Signe verkar inte besviken.

ANNONS

– Det är roligast att åka rutschkana, säger hon och hoppar ner i vattnet.

ANNONS