Personal säger upp sig i protest i Sotenäs efter nytt semesterschema

Omsorgspersonalen i Sotenäs kommun säger upp sig i protest efter att kommunen förlängt semesterperioden. Lisbeth Olsson, omsorgschef i Sotenäs kommun, beklagar, men vill samtidigt poängtera att det rör sig om ett fåtal personer, något P4 Väst var först med att rapportera om.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Brist på sommarvikarier inom vård och omsorg har fått Sotenäs kommun att förlänga semesterperioden från 1 juni till 31 augusti. Det har skapat stor oro bland omsorgspersonalen, som nu väljer att säga upp sig i protest.

Enligt Lisbeth Olsson, omsorgschef i Sotenäs kommun, handlar det om ett fåtal personal inom äldreomsorgen som sagt upp sig.

– Så är det, det är ett fåtal som har slutat i protest mot semesterförläggningen, men även av andra orsaker. De är missnöjda och det har vi förståelse för. Men vi har samtidigt inga andra val. Det här är en möjlighet, som vi behöver prova och se om det fungerar, sen får vi utvärdera det, säger hon och tillägger att de som arbetsgivare enligt allmänna bestämmelser har rätt att förlänga semesterperioden.

ANNONS

Petra Sundblad, ordförande för fackförbundet Kommunal, säger till P4 Väst att personal inte vill bli tvingade att ta sina semestrar mellan 1 juni och 31 augusti.

– De vill ha sina semesterveckor som de har haft tidigare år, och det är från vecka 25 till 32. De vill kunna ha semester tillsammans med sina familjer, säger hon.

Lisbeth Ohlsson tycker det är tråkigt att hennes medarbetare väljer att sluta.

– Det är så klart beklagligt, men det är inget som vi har bedömt som ett akut problem.

På frågan om varför kommunen valt att förlänga semesterperioden, säger hon:

– Vi har tidigare haft medarbetare som fått skjuta upp och avbryta sina semester, eftersom vi har haft vikariebrist. Och det är inget bra scenario. Våra medarbetare ska kunna lita på att få sin ledighet.

Enligt omsorgschefen behöver kommunen drygt 100 vikarier för att lösa personalbristen.

– Vi har redan rekryterat ett 50-tal, men det är inte tillräckligt. Vi behöver fler, säger Lisbeth Ohlsson.

Hon vill samtidigt var tydlig med att personalkrisen inte utgör någon fara för brukarna.

– Våra brukar riskerar inte att fara illa, och det just därför vi gör den här förändringen.

ANNONS