Tossene kyrka kan säljas till ett musikerpar från Göteborg

Åtta anbud kom in och nu är det klart vem kyrkorådet föreslår som köpare av Tossene kyrka. Bakom det anbudet ligger Carolina Friberg och Daniel Björkdahl som är ett musikerpar från Göteborg.
– Jag kan bekräfta att vi har lagt ett anbud, säger Carolina Friberg.

ANNONS

Vid kyrkorådets överläggningar nyligen, gällande försäljning av den stora kyrkan i Tossene, beslöt rådet att förorda Carolina Friberg och Daniel Björkdahl som köpare. De köper kyrkan genom bolaget Dafne produktion AB som arbetar med att iscensätta olika typer av konstnärliga framträdanden.

– Hon är sångpedagog och han är organist. De ska använda kyrkan till kulturverksamhet. De har en plan för ekonomin. De vill samverka med byalaget och lokala grupper och sådant, berättar kyrkorådets ordförande Magnus Wångblad.

Satsar på kulturevenemang

Enligt företagets bolagsordning ska man syssla med konserter, operaföreställningar, festivaler, liveframträdanden och bedriva hjälpverksamhet till artistisk verksamhet.

– Jag kan bekräfta att vi har lagt ett anbud, säger Carolina Friberg.

ANNONS

Intresset för att få köpa Tossene kyrka av pastoratet var ganska stort. Åtta anbud hade kommit in som kyrkorådet hade att hantera och jämföra.

Den 28 maj tar kyrkofullmäktige ställning till kyrkorådets rekommendation på köpare av Tossene kyrka.

Församlingar slås samman?

Innan dess, söndagen den 26 maj, hålls informations- och samrådsmöten i både Tossene och Hunnebostrands församlingar om en eventuell sammanslagning av de båda församlingarna. Mötena hålls i Hunnebostrands församlingshem och Bovallstrands församlingshem.

– Det är ännu bara ett förslag som vi vill informera församlingsmedlemmarna om och diskutera. En sammanläggning skulle innebära organisatoriska fördelar. Dessutom skulle vi då få två nästan jämnstora församlingar i Sotenäs pastorat, säger Magnus Wångblad.

LÄS MER:Stort intresse för att köpa kyrkan i Tossene

ANNONS