Båt gick omkull vid Tjörn

En motorbåt gick omkull i vattnet vid Röra strand på Tjörn. En man är allvarligt skadad och har förts till sjukhus med ambulans, och en 17-årig kille uppges vara är lindrigt skadad. Båten har bärgats från platsen av Sjöräddningssällskapet.

ANNONS
|

Larmet inkom till räddningstjänsten omkring klockan halv ett på lördagen. En man i 60-årsåldern och en 17-årig kille hamnade i vattnet efter att deras båt gått omkull.

– De ska ha gjort en kraftig gir med båten och voltat, säger larm- och ledningsoperatör Lotta Molander.

– Vittnen skrek att båten kom in med hög fart och voltade, säger Anders Lennholm, biträdande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen till TT.

”Skadad i huvudet”

Olyckan skedde en bit ut i vattnet vid Röra strand på Tjörn. Polis, räddningstjänst och ambulans arbetade på platsen.

– Vad vi vet är en man skadad i huvudet på något sätt. Pojken är lättare skadad, säger Christel Englund, biträdande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

ANNONS

Mannen har förts med ambulans till sjukhus. Enligt Patrik Centerwall på Sahlgrenskas pressjour är han allvarligt skadad.

17-åringen kommer enligt polisen själv söka vård vid senare tillfälle.

Klockan två bärgades båten av Sjöräddningssällskapet. För att kunna utreda olyckan är den i nuläget rubricerad som vårdslöshet i sjötrafik, men ingen är misstänkt.

ANNONS