Busskuren vid olycksplatsen är helt förstörd. Även en lyktstolpe på platsen är kraftigt skadad.
Busskuren vid olycksplatsen är helt förstörd. Även en lyktstolpe på platsen är kraftigt skadad. Bild: Mikael Berglund

Bil körde in i busskur i Stenungsund

En bil körde på en person i en busskur på måndagseftermiddagen i Stenungsund. Bilen fattade eld men var släckt när räddningstjänsten kom fram till platsen.
– Det var en mindre brand i bilen men den är släckt av allmänheten som var plats, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Både räddningstjänsten och polisen larmades till platsen strax innan klockan 13 på måndagen. Bilen som körde in i busskuren fattade alltså eld. Branden, som ska ha varit av liten art, var släckt när GP talade med räddningstjänsten vid 13-tiden.

Föraren till bilen har enligt polisens hemsida förts till Kungälvs sjukhus, skadeläget är oklart. Även den påkörde personen som stod i busskuren har på egen hand tagit sig till vårdcentralen. Skadeläget på den personen bedöms som lindriga.

Inlett förundersökning

Busskuren vid olycksplatsen är helt förstörd. Även en lyktstolpe på platsen är kraftigt skadad.

Polisen har inlett en förundersökning om rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Även den misstänkte gärningspersonens bil har beslagtagits.

ANNONS

– Det finns misstanke som vi kan rikta mot föraren av bilen. Vägen är avspärrad och man ska göra en brottsplatsundersökning, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS