Polisen i Åre befarar att årets skidsäsong kan bli stökigare än vanligt, eftersom färre besökare kommer släppas in på krogarna. Arkivbild.
Polisen i Åre befarar att årets skidsäsong kan bli stökigare än vanligt, eftersom färre besökare kommer släppas in på krogarna. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Åre vill ha fler poliser inför stökig säsong

ANNONS

Polisen i Åre är orolig för att den kommande vintersäsongen blir stökigare än vanligt. Därför söks nu förstärkning, både från norska kollegor och från polisen i Stockholm, rapporterar Ekot , Sveriges Radio.

Eftersom färre besökare än vanligt kommer tillåtas på krogarna är polisen rädd att det kommer bli mer rörelse på gatorna, men också att bråk och fylla kommer flytta in till stugor, där ordningsvakter inte kan ingripa.

Dessutom finns risken för trängsel inne på krogarna, säger Årepolisen Andreas Zehlander, som refererar till situationen i Stockholm.

– Där det har varit fullt festande inne på krogarna. Största risken är ju det om man förväntar sig det när man kommer hit, för så kommer vi inte att hantera besökare här, säger Andreas Zehlander till Ekot.

ANNONS

Liknande farhågor finns i Härjedalen, som har flera populära skidanläggningar. Nu undersöker polisen om det är möjligt att få till ett samarbete med norsk polis, eller att få förstärkning från Stockholm.

Lucas Brischetto/TT

ANNONS