Stort, svart och luddigt. Vildsvinet är den märkligaste fångsten som Kenny Stillman varit med om.
Stort, svart och luddigt. Vildsvinet är den märkligaste fångsten som Kenny Stillman varit med om.

Åkte på fisketur – fick vildsvin på kroken

Det sägs att i de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna. För Kenny Stillman och Jimmy Johansson blev ordspråket högst verkligt under skärtorsdagens fisketur.

ANNONS
|

Den ovanliga fångsten fick vännerna vid Sörfjärden i Mälaren, enligt VLT. Under en av vårens första fina fiskedagar letade de efter bra platser att fiska på inför en gäddtävling senare i vår.

- I det här sundet minns jag att vi bara en timme innan pratar om hur äckligt det förmodligen luktar från älgar och andra djur som gått genom isen under vintern, berättar Kenny Stillman för TT.

ANNONS

Stort, svart och luddigt

När väl Jimmy Johansson får napp är det något stort på kroken. Först tänker de att det måste vara en stock.

Men i takt med att vännen halar in linan är det uppenbart att det är något helt annat. När flugan är bara några meter från båten skymtar Kenny Stillman något stort, svart och luddigt.

- Jag ser inte då vad det är utan skämtar och säger att det måste vara ett vildsvin.

Väl uppe till ytan är vännernas mest osannolika fiskehistoria ett faktum. Kroken sitter nämligen inte fast i gapet på någon gädda – utan i örat på ett dött vildsvin.

- Jag har varit med om ganska mycket, men det här är nog det konstigaste jag varit med om på en fisketur, säger Kenny Stillman.

"Svårt att slå fångsten"

Efter ett idogt jobb med att få upp det till ytan hamnade djuret återigen i sjön. Fiskarnas teori är att det gått genom isen under vintern.

ANNONS

Fisketuren resulterade till slut i fångst av den mer förväntade sorten.

- Ja, vi fick någon gädda. Men det blir svårt att slå den här fångsten i gäddtävlingen – i alla fall i vikt, säger Kenny Stillman.

TT
ANNONS