Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen åtalas vid Södertörns tingsrätt. Arkivbild.

Åtal efter mord med automatvapen

Tre vuxna och ett barn höll på att parkera sin bil i ett parkeringsgarage i Östberga i Stockholm när de blev beskjutna med automatvapen. Nu åtalas en man misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Två av männen och barnet lyckades fly, men den tredje mannen, en 21-åring, sköts ihjäl med tio skott i huvudet och kroppen, står det i stämningsansökan som på måndagen lämnats till Södertörns tingsrätt. En av männen som flydde träffades av ett skott i benet.

- Elvaåringen som satt med i bilen hade ingen relation till någon av de andra, alltså ingen familjerelation. Hans mamma är bekant med de andra i bilen, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Han berättar att de tre vuxna personerna hade tagit med sig pojken när de åkt till Södermalm för att uträtta ett ärende, när en maskerad man började beskjuta bilen med automatvapen.

"Den här typen av mål är oerhört svåra att utreda. Bevisläget ser bra ut, sett till den här typen av brott", säger kammaråklagare Daniel Insulander i ett pressmeddelande.