Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Överföringen av statens servicekontor skjuts upp till den 1 juni nästa år, enligt ett regeringsbeslut.

Överföring av servicekontor skjuts upp

Regeringen skjuter upp överföringen av de statliga servicekontoren till Statens servicecenter. Orsaken är att det behövs lagändringar som i sin tur kräver ett riksdagsbeslut. Riksdagsvalet ställer också till det, skriver Publikt, som är Fackförbundet ST:s medlemstidning.

I dag har Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten 103 servicekontor i olika delar av landet, som ger service till medborgarna inom de tre myndigheternas olika verksamhetsområden. Sedan en tid tillbaka pågår ett arbete med att överföra dessa kontor till Statens servicecenter, något som kommer att påverka ett stort antal anställda, motsvarande 760 årsarbetskrafter.

Men nu drar alltså regeringen i bromsen och har beslutat att skjuta upp överföringen till den 1 juni nästa år. Enligt information som Publikt tagit del av är orsaken till beslutet att regeringen "är mån om att säkerställa att nödvändig reglering införts innan överföringarna och inordnandet av uppgifter sker". Det förestående riksdagsvalet anges också påverka "möjligheterna att aktivt bereda frågor i Regeringskansliet under delar av hösten 2018".