Den 8 maj fyllde bloggaren Dagny Carlsson 109 år. Denna bild är tagen för drygt tre år sedan, då hon 105 år gammal besökte en mässa om E-hälsa i Göteborg och testade robotar som i framtiden kan användas inom vården
Den 8 maj fyllde bloggaren Dagny Carlsson 109 år. Denna bild är tagen för drygt tre år sedan, då hon 105 år gammal besökte en mässa om E-hälsa i Göteborg och testade robotar som i framtiden kan användas inom vården Bild: Jenny Ingemarsson

109-åriga rekordbloggaren Dagny inlagd på sjukhus

Hon är känd som världens äldsta bloggare, och firade sin 109:e födelsedag för en dryg vecka sedan. Dagny Carlssons senaste blogginlägg kom dock i form av ett tråkigt besked. ”Dagny är inlagd på sjukhus för observation”, skriver rekordbloggarens presskontakt Elena Ström i inlägget.

ANNONS
|

Beskedet kommer bara nio dagar efter den folkkäre seniorbloggarens 109-årsdag. En födelsedag som bland annat bjöd på både gratulationskort från drottning Silvia, och specialdesignade mazariner med sitt eget porträtt på.

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam”, skrev hon i ett blogginlägg dagen därpå.

Vill fortsätta blogga – och inte ”gamla till” sig

Då beskrev Dagny också hur hon ser på framtiden för bloggen, och några planer på att lägga tangentbordet på hyllan har hon inte.

”Jag skall fortsätta mina skriverier och vara aktiv så länge jag orkar och akta mig för att "gamla till mig”, berättade hon i inlägget.

ANNONS

På måndagen uppdaterades bloggen av Dagnys presskontakt, som meddelade att den 109-åriga rekordbloggaren nu ligger på sjukhus för observation. Exakt vad som orsakat sjukhusvistelsen är för närvarande okänt. Elena Ström avslutar inlägget med hopp om att Dagny själv kan skriva om det inom kort.

”Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.” skriver hon på bloggen.

ANNONS