Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm ber allianskollegerna att lägga bråket bakom sig. Arkivbild.

Arnholm pudlar om misstro mot M

Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm beklagar att hennes brev som publicerades i Expressen i går "tolkats som en misstro mot den moderata ledningen", skriver hon i ett Facebookinlägg i natt.

Vidare skriver hon: "Det jag ville uttrycka var oro för de röster inom Moderaterna som uttalar sig för ett närmande till SD. Det borde jag ha uttryckt på ett annat sätt."

Hon skriver även att bilden av att Alliansen vill samarbeta med Sverigedemokraterna är felaktig och "mycket olycklig" och avslutar inlägget med en vädjan till allianskollegerna att vända blad och fokusera på valrörelsen och enas som "en gemensam front mot Sverigedemokraterna".

I förra veckan berättade M att Alliansen vill fördela ordförandeposterna i riksdagens utskott proportionerligt efter valresultatet, alltså att även Sverigedemokraterna ska kunna få leda utskottens arbete. Det uppfattades som att Alliansen vill förhandla med SD, vilket gjorde att Centern och Liberalerna snabbt hoppade av.

I söndags skickade Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm ett internt brev, som sedermera läckte ut, i vilket hon pekade ut Moderaterna som huvudansvariga för att utspelet gick snett. Även nyheten om ordförandeposter till SD skulle som egentligen skulle ha presenterats under Almedalsveckan, läckte ut i förtid.