Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Postnords pappersavier skickades inte ut i mitten av juli. Nu ska felet vara åtgärdat.

Avier för brev skickades inte ut

Väntade du på att få hämta ut ditt körkort i mitten på juli? Då kan det ha legat och väntat hos Postnord utan att du aviserats om det.

Transportstyrelsen gick under förra veckan ut med att avier från myndigheten inte hade nått sina adressater. Detta innebar att brev som hämtas hos ombud där kunden skulle fått en pappersavi, så kallade rekommenderade brev och varubrev, inte hade hämtats ut. Därför hade handlingar som bland annat körkort, registreringsbevis, färdskrivarkort och taxiförarlegitimation, blivit kvar på posten utan att mottagaren visste om det.

Detta innebar att många brev gick i retur till avsändaren, vilket Transportstyrelsen själva uppmärksammade. Enligt Postnord beror avsaknaden av avier på ett internt it-fel, som nu åtgärdats. Postnord har nu även gått ut med informationen att de står för fraktkostnaderna för återsändningen. Men det är inte speciellt många som hört av sig än om att få frakten betald.

- Jag pratade med kundservice i går, nästan ingen har hört av sig. Men självklart ersätter vi, avsändaren ska inte behöva betala porto två gånger, säger Maria Ibsen, pressansvarig Postnord.

Felet ska enligt Postnord ha drabbat inrikesbrev med pappersavi.