Bombtekniker kallades in för att undersöka och ta om hand föremålet i Kungsängen nordväst om Stockholm.
Bombtekniker kallades in för att undersöka och ta om hand föremålet i Kungsängen nordväst om Stockholm. Bild: Tim Aro/TT

Boende evakuerades via balkonger efter bomblarm

Flera personer fick under natten evakueras från ett flerfamiljshus i Kungsängen sedan ett misstänkt föremål hittats i trapphuset.

ANNONS

Larmet till polisen om det misstänkta föremålet kom vid midnatt. Fastigheten spärrades av och boende fick bland annat evakueras via balkonger med hjälp av räddningstjänsten.

Bombtekniker kallades in för att undersöka och ta om hand föremålet. Vid 04.30 på måndagsmorgonen hade det misstänkta föremålet oskadliggjorts för transport från platsen. Prover har tagits och ska analyseras.

– Den tekniska undersökningen ska visa om det hade kunnat detonera eller inte, och vad det är för ämne och sådana saker, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

De som evakuerades från sina bostäder fick i väntan på att föremålet oskadliggjorts vistas i en närliggande skola. Strax före 05.30 på måndagen fick de återvända till sina bostäder.

ANNONS

Polisen misstänker att föremålet kan ha en koppling till kriminella nätverk.

– Vi utreder det som det, men hur och på vilket sätt kan jag inte gå in på just nu, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Händelsen utreds som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS