En anställd vid vuxenpsykiatrin på Sunderby sjukhus utanför Luleå jobbade i sex timmar med symtom innan svar kom om att personen var smittad av covid-19. Arkivbild.
En anställd vid vuxenpsykiatrin på Sunderby sjukhus utanför Luleå jobbade i sex timmar med symtom innan svar kom om att personen var smittad av covid-19. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Coronasmittad jobbade sex timmar på sjukhus

ANNONS

Region Norrbotten har anmält sig själv till Arbetsmiljöverket sedan en anställd vid vuxenpsykiatrin på Sunderby sjukhus jobbat i sex timmar med symtom innan positivt provsvar om covid-19 kom, rapporterar lokala medier.

Händelsen inträffade den 9 oktober. I anmälan står det att den anställda har astma och allergi och att symtomen kunde ha berott på det. Där står också att Folkhälsomyndighetens riktlinjer säger att personer med symtom som inte kan antas bero på covid-19 inte måste stanna hemma.

Vidare framgår det att den smittade under sitt arbetspass bar skyddsutrustning, liksom kollegorna, och att det därför inte bör ha funnits risk för smittspridning.

ANNONS
ANNONS