Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Då kan snön komma till Bohuslän

Efter den senaste tidens höstiga färgexplosioner i trädkronorna verkar det vara dags att ställa in sig på vinterväder. I delar av landet har snön redan gästspelat, men nu lär det bli dags att vänja sig vid vita gator på allvar. I Bohuslän kanske till helgen.

Årets två sista månader står för dörren och klockan har ställts om till vintertid. Även vädret tycks vara på väg att ställa om. Redan nu har snön börjat falla i delar av landet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det har dragit in ett nederbördsområde i Dala- och Jämtlandsfjällen som ger lite snö där. Sen har vi ett snöblandat regn som faller just nu i Värmland, men som går över allt mer i bara regn under dagen med varmare temperaturer, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca. 

Även i Bohuslän kommer lågtrycket att medföra en del regn. Under natten mot onsdag kommer kallare luft att dra ned med inslag av snö eller snöblandat regn. Man kan vänta sig någon enstaka minusgrad under nätterna och några plusgrader under dagarna.

– Det blir möjligtvis lite snö till helgen i Bohuslän. De som inte bytt till vinterdäck bör överväga att göra detta, säger Kristoffer Molarin.

Kan komma två decimeter snö

Den närmaste utvecklingen blir att regnet i de södra delarna av landet drar längre österut mot kusten. Då kommer ett lågtryck sluta sig över Götaland och Svealand och fördjupas under tisdagsmorgonen. 

– Det drar ner lite luft norrifrån och man kan vänta en hel del snö, främst i Dalarna, men även i Gävleborgs inland. Det kan komma upp mot en till två decimeter snö under tisdagen, säger Kristoffer Molarin.

Lågtrycket rör sig sedan allt mer österut och för fortsatt kalluft med sig. Stora delar av Värmland och Svealand kan då också få snö sent under tisdagen och framåt onsdagen.

– Runt Jönköpings län kan det också bli inslag av snö natten mot onsdagen och under onsdagsdygnet.