Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Den man i 25-årsåldern som dömdes av Skaraborgs tingsrätt till åtta års fängelse för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel av en treårig pojke överklagar domen. Arkivbild.

Dödade treåring – överklagar fängelsedomen

Även den man i 25-årsåldern som dömdes till åtta års fängelse för att ha vållat en treårig pojkes död väljer nu att överklaga domen. Han begär att åtalet skall ogillas eller åtminstone att straffet skall förkortas. Skaraborgs tingsrätt dömde honom för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel.

Domen har redan överklagats av pojkens pappa och mamma. Båda kräver, var för sig, att gärningen ska kallas mord och att mannen ska ges ett längre fängelsestraff.

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm har nu en vecka på sig att anslutningsöverklaga.

- Troligen kommer jag att överklaga och yrka på att han också ska dömas för grov misshandel av treåringens mindre bror och att straffet ska sättas till tio års fängelse, som jag yrkade på i tingsrätten.

Treåringen kom in till Skaraborgs sjukhus med svåra skador i oktober förra året. Han hade mer än 40 skador, där de mest allvarliga var skador i huvudet. Pojkens liv gick inte att rädda.