Dagny Carlsson är död

Dagny Carlsson, 109 år, har gått bort. Hon var bland annat känd som Sveriges äldsta bloggare och influencer. Det var SVT först med att berätta.

ANNONS
|

Kändisbloggaren Dagny Carlsson har gått bort vid 109 års ålder.

När Dagny Carlsson var 99 år gick hon en datorkurs och när hon startade sin numera rikskända blogg hade hon hunnit bli 100 år. Resten är historia.

Dagny Carlsson har för många kommit att bli känd som Sveriges äldsta bloggare och influencer. Men också som en rättfram och pigg kvinna med stor humor.

– När jag inte dog var jag tvungen att börja leva. Man kan ju inte sitta ena dagen efter den andra och bara vänta på att dö, och inte göra det, sade hon när hon 2017 medverkade i P1:s "Sommar".

ANNONS

– Jag försöker inspirera gamla tanter att hänga med i utvecklingen, sade hon också till TT i samband med programmet.

Dagny Carlsson har bland annat medverkat i dokumentärserien "Det är inte så dumt att bli gammal" och har gett ut den självbiografiska boken "Livet enligt Dagny". Regissören Åsa Blanck har följt henne i dokumentären "Livet börjar vid 100" som handlar om hur Dagny Carlsson hittade lyckan genom sitt bloggande.

– Hon har tagit med mig på de vildaste äventyren. Så tror jag att hon alltid har varit, men kanske hon tillät sig bli så ännu mer efter hon blev 100: ”Skit samma, nu kör vi”. Och de äventyren är slut nu, säger Åsa Blanck till Kulturnyheterna.

Dagny Carlsson blev 109 år.

ANNONS