Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Näringsminister Mikael Damberg (S) utreds av polis efter att ha delat ut flygblad utan tillstånd. Arkivbild.

Dambergs flygbladsutdelning utreds av polis

Efter AIK:s vinst mot Trelleborg i söndags delade näringsminister Mikael Damberg (S) och tidigare justitieministern Thomas Bodström (S) ut politiska flygblad utanför Friends arena i Stockholm.

”Två veckor kvar! Många bra väljarsamtal tillsammans med Solnasossar i Bagartorp och utanför Friends. Nu avslutar vi en fin dag med tre poäng!”, skrev den AIK-vurmande näringsministern på Instagram.

Tilltaget föll dock inte i god jord hos polisen, som nu inlett en förundersökning om brott mot ordningslagen, enligt Aftonbladet.

På området där Damberg och Bodström delade ut flygbladen tillåts normalt inte allmänna sammankomster av säkerhetsskäl, uppger polisen.

- Man har inte hittat något beviljat tillstånd och med anledning av det så har det skrivits en anmälan om brott mot ordningslagen och inletts en förundersökning, säger Solnas lokalpolisområdeschef Anders Rissel till Aftonbladet.

S-profilerna har inte kommenterat ärendet, men Socialdemokraterna uppger för Aftonbladet att platsen anvisades av en vaktchef och att man nu avvaktar polisens utredning.