Digital vård hos fysioterapeuter och läkare införlivas tillfälligt i den nationella taxan för att minska antalet fysiska besök i virustiden. Arkivbild.
Digital vård hos fysioterapeuter och läkare införlivas tillfälligt i den nationella taxan för att minska antalet fysiska besök i virustiden. Arkivbild. Bild: Terje Bendiksby/NTB Scanpix/TT

Digital vård inom nationella taxan

ANNONS

Digital vård blir möjlig inom den nationella taxan, har regeringen beslutat. Syftet är att minska antalet fysiska vårdbesök och därmed risken för spridning av virussjukdomen covid-19.

Nationella taxan syftar på de lagar och förordningar som reglerar verksamhet och ersättning för vissa privatpraktiserande läkare och fysioterapeuter.

Beslutet avser en tillfällig förordningsändring som gäller till den 31 december i år. Regionerna avgör själva om de vill använda sig av möjligheten, och får komma överens med vårdgivarna om ersättningsnivån för de digitala vårdkontakterna.

välkomnar regeringsbeslutet och ska ihop med facken Läkarförbundet och Fysioterapeuterna ta fram förslag till ersättningsnivåer för digital vård till regionerna.

ANNONS
ANNONS