Malmö Tingsrätt. Arkivbild.
Malmö Tingsrätt. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Döms – hade likdelar i frysen

Det sista livstecknet från offret kom i oktober förra året. Två månader senare hittades kvarlevorna i en frys.

ANNONS

Nu dömer Malmö tingsrätt en 54-årig man för grovt vållande till annans död och grovt gravfridsbrott till fängelse i fem år.

De styckade kvarlevorna hittades i frysen i hans lägenhet i slutet av november förra året. Då hade mannen själv, tillsammans med sina socialsekreterare, sökt upp polisen och berättat. Då hävdade han att offret, som han umgicks och brukade ta droger tillsammans med, dött på grund av en olyckshändelse.

Mannen har således nekat till mord, men erkänner att han orsakat mannens död och han har även erkänt gravfridsbrott. Den nu dömda mannen har uppgett att han fått panik och därför styckade den döde kamraten. Kvarlevorna lades sedan in i kyl och frys.

ANNONS

Enligt Malmö tingsrätt saknas bevis för att mannen haft för avsikt att döda offret.

"Däremot har den tilltalades agerande att i drogpåverkat tillstånd hålla en kniv i handen när han knuffade målsäganden varit mycket oaktsamt och innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag. Han döms därför för grovt vållande till annans död", säger rådmannen Anna Tengberg i ett pressmeddelande.

Samtidigt hittades under förundersökningens gång material i mannens mobiltelefon som enligt åklagaren har visat att han haft ett intresse för bland annat mord och styckning.

En tidigare rättspsykiatrisk undersökning visar att den dömde inte lider av en allvarlig psykisk störning.

ANNONS