Polisens kriminaltekniker och personal från räddningstjänsten inspekterar det eldhärjade radhuset i radhusområdet i Hässelby dagen efter att ett av radhusen utsatts för ett sprängdåd med efterföljande brand.
Polisens kriminaltekniker och personal från räddningstjänsten inspekterar det eldhärjade radhuset i radhusområdet i Hässelby dagen efter att ett av radhusen utsatts för ett sprängdåd med efterföljande brand. Bild: Pontus Lundahl/TT

Efter sprängdådet: "Finns gangsters överallt"

Grannar känner oro efter sprängdådet och branden i Hässelby på måndagen. Våldet har kommit nära nu, vilket är skrämmande och gör en misstänksam, berättar en av dem.

ANNONS

Dagen efter explosionen som följdes av brand i Hässelby villastad bevakar polisen det avspärrade området med flera enheter. Ett större buskage gör sikten begränsad från cykelbanan där avspärrningarna slutar. Men man ser omfattningen, radhuset är nästan jämnat med marken.

– Jag vaknade av ljudet, säger en granne.

Hon är ute och rastar hunden. Vanligtvis brukar de svänga upp på parkeringen och in på vägen som går precis utanför den sprängda lägenheten. Hunden är van och förstår inte varför matte vill gå rakt fram.

– Jag känner mig kanske inte orolig, men det känns olustigt. Det finns ju gangsters överallt utan att man vet det.

ANNONS

Under tiden TT är på plats rullar polisens kriminaltekniker in samt två bilar från Stockholms brandförsvar. Teknikerna går runt innanför avspärrningar och fotograferar resterna av det som förut var någons hem.

Två äldre damer kommer gåendes ner för gatan. De har bott här i närheten i över 50 år och beskriver området som tryggt och lugnt.

– Det är hemskt och väldigt skrämmande att det kommit så nära. Jag var inte i form på hela dagen i går, säger den en av dem.

Hon och hennes väninna säger att de börjar bli lite misstänksamma gentemot omgivningen, eftersom gängen gett sig på anhöriga och andra personer som gängmedlemmarna har band till.

– Man vet ju inte vad som döljer sig bakom fasaden på folk, säger hon och fortsätter:

– Men jag känner verkligen med de stackars oskyldiga runt omkring vars hem mer eller mindre är förstörda. Och tänk vilka trauman.

Polisen bevakade det avspärrade området på tisdagen.
Polisen bevakade det avspärrade området på tisdagen. Bild: Pontus Lundahl/TT
ANNONS