Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström och Socialminister Lena Hellengren under en pressträff om arbetet med Sveriges vaccinstrategi.
Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström och Socialminister Lena Hellengren under en pressträff om arbetet med Sveriges vaccinstrategi. Bild: Fredrik Sandberg/TT

En miljon vaccindoser i veckan från och med juni

Från och med juni kommer Sverige få en miljon vaccindoser i veckan, rapporterar Sveriges Radio.
– Efter månader av uppskjutna vaccinmål förväntas det komma knappt en miljon vaccindoser i veckan till Sverige i juni, säger vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vaccineringen i Sverige har mött bakslag efter bakslag de senaste månaderna. Mycket av det har orsakats av brutna löften från vaccinbolagen.

LÄS MER:Rygge om att välja vaccin mot corona i Västra Götaland

Det har inneburit viss osäkerhet kring huruvida det initiala vaccinationsmålet kommer vara möjligt att nå. Urspunrligen var tanken att alla över 18 år skulle ha erbjudits vaccination mot covid-19 till halvårsskiftet. Nyligen beslutade regeringen att skjuta upp målet till den 15 augusti augusti.

– Det finns inte tillräckligt mycket vaccin för att uppnå målet, konstaterade socialminister Lena Hallengren.

Nu kommer besked att Sverige från och med juni kommer att få en miljon vaccindoser i veckan. Det kommer innebära att vaccinationstakten kommer att kunna öka kraftigt under sommaren.

ANNONS

– Efter månader av uppskjutna vaccinmål förväntas det komma knappt en miljon vaccindoser i veckan till Sverige i juni, säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot.

LÄS MER:Smittan ökar i Bohuslän – störst ökning i Uddevalla

ANNONS