Ett barn har dött efter fall vid bostadshus i Hässelby – man anhållen

Ett av av de två barn som hittades svårt skadade i ett bostadsområde i Stockholm i söndags har avlidit. Två personer, föräldrarna enligt DN, anhölls misstänka för mord och mordförsök. På måndagskvällen släpptes kvinnan som dock fortfarande är misstänkt.

ANNONS
|

Under måndagen pågick förhör med föräldrarna som anhölls misstänkta för mord och mordförsök.

– Jag har inga uppgifter om vem som har förhörts eller vad förhöret har gett. Utredningen är inne i ett intensivt och känsligt skede, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

På måndagskvällen släpptes kvinnan enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Hittades allvarligt skadade

Under måndagen hölls förhör med de anhållna, polisen har gjort tekniska undersökningar på platsen, knackat dörr och hört vittnen om händelsen.

ANNONS

Senast klockan 12 på torsdag ska åklagaren ha fattat beslut om den anhållne mannen ska släppas eller begäras häktad.

Det var klockan 21.46 på söndagen som polis och ambulans larmades till bostadsområdet i Hässelby. Två barn, båda under tio år, hade hittats allvarligt skadade utanför ett hus. Polisen misstänkte att barnen fallit från hög höjd.

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att ett av barnen avlidit till följd av skadorna. Det andra barnet uppges fortfarande ha livshotande skador.

Nära relation till barnen

Föräldrarna greps i samband med polisinsatsen och anhölls senare misstänkta för mord och försök. En av de anhållna hittades skadad i huset och kunde inledningsvis inte förhöras.

– Samtliga fyra personer som figurerar i det här har en nära relation till varandra, förklarade Daniel Wikdahl vid polisen.

Polisen har under måndagen arbetat i området och även varit på plats för trygghetsskapande insatser.

– Lägenheten är fortfarande avspärrad och vi går igenom vad vi samlat in hittills. Sedan fattas beslut på utredningssidan om vad vi går vidare med, säger Daniel Wikdahl.

Carina Engberg cyklade förbi platsen under morgonen och tände ett ljus och lämnade ett rosa hjärta. – Jag kommer krama om mina barn lite extra idag”, säger hon.
Carina Engberg cyklade förbi platsen under morgonen och tände ett ljus och lämnade ett rosa hjärta. – Jag kommer krama om mina barn lite extra idag”, säger hon. Bild: Anna Tarnhuvud

”Chockad, ledsen och skakad”

Under måndagsförmiddagen togs avspärrningarna vid bostadshusen bort. Carina Engberg, som jobbar i närheten, hoppade av sin cykel och tände ett ljus för barnen. Med sig hade hon också ett rosa mjukishjärta som hon la på gården.

ANNONS

Carina Engberg hörde helikoptrarna under söndagskvällen och är väldigt berörd av det som har hänt.

– Man är chockad, ledsen och skakad. Jag kommer att krama om mina barn lite extra idag, säger hon.

Många boende i området uttrycker också sin sorg och chock i flera lokala Facebookgrupper.

”Dessa stackars små barn. Det går knappt att fatta”, skriver en person.

”Det är så många tankar som far i huvudet, stor sorg i själ och hjärta när man tar del av en situation som skett i natt”, skriver en annan.

Under förmiddagen strömmade det till fler människor som vill visa sitt deltagande, och den stora brunnen på gården fylldes av ljus, blommor och gosedjur.

Svenska kyrkan skriver på sin hemsida att man kommer hålla kyrkan i Hässelby Strand öppen under måndagen, med anledning av händelsen.

På måndagskvällen var polisen förtegen om detaljer i utredningen.

– Vi är inne i ett intensivt skede av utredningsarbetet och kan inte ge ytterligare kommentarer i nuläget, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

ANNONS