Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare en har anhållits för terroristbrott, uppger Säpo. Arkivbild

Fjärde man misstänkt för terrorbrott

Ytterligare en person har anhållits i det terroristbrottsärende där tre män redan sitter häktade sedan i början av maj. Misstankarna gäller brott mot "lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet".

Anhållandet skedde i Stockholmsområdet, enligt Säpo. Chefsåklagare Per Lindqvist, som leder förundersökningen, kan inte ge några detaljer om frihetsberövandet eller vad som lett fram till detta. Han bekräftar dock för TT att det rör sig om ytterligare en man.

Sedan den tredje maj sitter ytterligare tre män häktade i samma ärende. Två av dem, en 38-åring och en 45-åring, är på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott, medan den tredje, 29 år gammal, också är misstänkt för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

De tre männen anhölls sedan Säkerhetspolisen slagit till mot en lägenhet i Akalla i nordvästra Stockholm samt en fastighet i Strömsund i norra Jämtland den 30 april. 45- och 29-åringen är från Uzbekistan medan 38-åringen är en uzbekisktalande man från Kirgizistan. Samtliga har bestridit misstankarna under häktningsförhandlingarna.

Åklagaren måste senast torsdag begära den nu anhållne mannen häktad. Samma dag ska åtal väckas gällande de andra tre, alternativt att häktningsbeslutet ska omprövas. Om åklagaren kommer att begära männen omhäktade är inget han kommenterar i dag.

- Det kan jag inte säga, det ligger i framtiden, säger Per Lindqvist.