En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö på fredagskvällen. Räddningstjänsten har jobbat hela natten med att släcka den sista glöden.
En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö på fredagskvällen. Räddningstjänsten har jobbat hela natten med att släcka den sista glöden. Bild: Fritzon /TT

Flerfamiljshus totalskadat efter brand

ANNONS

Den brand som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö vid 17.30 på fredagskvällen var vid femtiden på lördagsmorgonen släckt. Räddningstjänsten uppger att byggnaden är totalskadad, antingen på grund av att det har brunnit eller på grund av vattenskador.

-Vi är 20 personer som har hållit på hela natten. Vi slog ner de öppna lågorna vid elvatiden i går kväll, sedan har vi haft glödbränder i natt som vi har jagat, säger Jörgen Franzén, nattens räddningsledare vid räddningstjänsten i Eksjö.

Huset kommer att vara under bevakning hela dagen för att förhindra att det blossar upp igen.

I den branddrabbade byggnaden finns ett tiotal lägenheter. Boende evakuerades till en frikyrka i närheten. Även boende i två intilliggande fastigheter evakuerades, men de fick återvända under natten.

ANNONS

Ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, gick ut till alla som befann sig i området och uppmanade alla att gå inomhus, och att stänga alla dörrar, fönster och ventilation. Vid sextiden på lördagsmorgonen var VMA:t fortfarande kvar.

Ingen person har rapporterats skadad.

ANNONS