Folkhälsomyndigheten håller pressträff om coronaläget

På onsdagen meddelade regeringen att de rådande restriktionerna förlängs i ytterligare två veckor. Under torsdagens myndighetsgemensamma pressträff meddelar FHM att man inte kommer att rekommendera vaccination för covid-19 för barn mellan 5 och 11 år.

ANNONS
|

Regeringen beskriver smittspridningen som ”extremt hög” och under de senaste sju dagarna har fler än 270 000 nya fall har rapporterats in.

För att dämpa den omfattande smittspridningen meddelade regeringen på onsdagen att rådande restriktioner förlängs ytterligare två veckor.

De restriktioner som blir kvar är bland annat begränsningar i restaurangöppettider och publikbegränsningar vid större tillställningar.

På torsdagen håller Folkhälsomyndigheten en myndighetsgemensam presskonferens om smittoläget i världen och Sverige.

– Vi har en mycket stor smittspridning och en stor del av befolkningen riskerar att smittas de närmaste veckorna, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, under presskonferensen.

– Det leder till omfattande sjukfrånvaro och bemanningsproblem på flera håll i samhället.

ANNONS

Över två miljoner fall totalt

Samtidigt är risken för att bli allvarligt sjuk av omikron är betydligt lägre.

Totalt har 2 015 276 bekräftade smittofall av covid-19 registrerats i Sverige sedan pandemins start.

Folkhälsomyndigheten kommer inte att rekommendera vaccination för covid-19 för barn mellan 5 och 11 år, meddelar Britta Björkholm.

Medverkar gör bland annat Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd på Socialstyrelsen, och Svante Werger, särskild rådgivare på MSB.

Texten uppdateras.

ANNONS