Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen jagar flera beväpnade rånare i Göteborg, sedan en man blivit rånad och skjuten i benet. Arkivbild.

Fortsatt jakt efter våldsamt rån i Göteborg

En stor polisjakt efter flera beväpnade gärningsman pågår i Göteborg sedan en person skjutits i benet vid ett rån i en bostad i Utby. Rånarna, som anses som farliga för allmänheten, var på kvällen ännu på fri fot.

Polisen fick larm om rånet i villaområdet öster om centrala Göteborg klockan 15.19. Rånarna, som var klädda i vita skyddsoveraller och masker, sköt offret i benet och flydde sedan i hög hastighet i två bilar. På vägen krockade den ena flyktbilen, och personerna i den fortsatte springandes innan de rånade en kvinna på hennes bil som de fortsatte flykten i. Flyktbilen hittades senare i Partille centrum.

Uppgifter om hur många rånarna var går isär, men det rör sig om mellan tre till fem personer. De tros vara beväpnade med automatvapen och kan vara farliga.

- De har ju redan visat sin farlighet genom att ha skjutit rånoffret, skulle de bli trängda kan de använda sina vapen igen, därför vill vi varna allmänheten, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Rånarna har jagats av ett stort polisuppbåd med flera patruller, hundar och en helikopter. Förutom att höra vittnen till händelserna väntar polisen på att kunna höra den skjutne som vårdas på sjukhus. Kvinnan som rånades på sin bil är fysiskt oskadd men chockad.

Det är oklart vad rånarna fått med sig från offrets bostad.

- Vi ska försöka kartlägga vem den här personen är, om det finns någon historik bakåt om varför just den här personen blev utsatt, säger Christer Fuxborg.

Polisen har säkrat vissa spår.

Brottsrubriceringen är försök till mord. Jakten på gärningsmännen fortsätter under kvällen, om än med minskad intensitet, enligt vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand.