Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Gasflaskor exploderar på övertänd gård

Ett stort område runt en brinnande lada har evakuerats. Enligt polisen har flera gasflaskor exploderat och nu fokuserar räddningstjänsten på att kyla ned två dieseltankar som står i anslutning till gården. Luftrummet har nu stängts av ovanför brandplatsen.

Branden rasar på en gård utanför Knivsta, i området kring Östuna. En ladugård är övertänd. Myndigheterna larmades strax efter klockan 11 om branden. Detta skriver GP.

– Jag vet att det är flera gasflaskor som exploderat. Räddningstjänsten vågar inte gå in eftersom ladan är helt övertänd. De koncentrerar sig på att skydda omkringliggande byggnader. Två dieseltankar står i anslutning till gården så dessa kyler man ned, säger vakthavande befäl hos Uppsalapolisen Tommy Karlsson.

Inga människor eller djur ska vara fysiskt skadade. Det är i nuläget oklart hur branden har startat, enligt polisen.

Luftfartsverket hade strax innan klockan 15 på söndagen upprättat ett restriktionsområde vid branden som innebär att flygplan inte får flyga över området.

– Det innebär också att en av landningsbanorna på Arlanda är stängd för start och landning, säger Roger Li, pressansvarig för Luftfartsverket.

– Samtidigt har det utvecklats en vädersituation kring Arlanda som gör att det finns en risk för förseningar på upp till en halvtimme nu.

Vädersituationen ifråga handlar om det åskväder, enligt Li.

– Det finns tre banor på Arlanda och en är sedan tidigare avstängd för underhåll, så just nu finns bara en bana att tillgå.

Texten uppdateras