Hanif Bali slår nu tillbaka mot anklagelserna.
Hanif Bali slår nu tillbaka mot anklagelserna. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hanif Bali (M) nekar till olämplig sexuell kontakt: ”Gott om bevis”

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har anklagats för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka i övre tonåren. Nu går Hanif Bali själv ut och kommenterar anklagelserna.

ANNONS
|

Moderaterna startade förra veckan en intern utredning efter anklagelser om att en av partiets riksdagsledamöter ska ha betett sig olämpligt mot en flicka mellan 15 och 18 år.

Nu skriver Hanif Bali (M) att det är mot honom som anklagelserna riktas. Han skriver i sina sociala medier att detta är det värsta han har blivit utsatt för.

”Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig”, skriver han och fortsätter:

”Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet.”

ANNONS

Bali: ”Viskleken har varit hänsynslös”

Efter att utredningen inleddes kommenterade partiledare Ulf Kristersson kortfattat situationen.

– Vi tar den här typen av anklagelser på mycket stort allvar, sa han till GP.

– Därför berättade vi häromdagen att vi har tillsatt en mycket noggrann utredning där vi kommer gå till botten med detta tills vi vet vad som hänt.

Bali skriver vidare att han tycker att partiets hantering av ärendet har varit professionell och att han har fått möjlighet att berätta sin upplevelse. Han menar dock att det inte har kommit fram några konkreta bevis.

”Däremot har den mediala hetsjakten och viskleken varit hänsynslös”, skriver han.

Han avslutar uttalandet med att återigen uppmuntra till en rättslig prövning och hävda att han inte tänker avgå på grund av ”grundlösa påståenden”.

ANNONS