Högsta Domstolen meddelar inte prövningstillstånd för den kvinnan i 40-årsåldern som dömts för mord på sin assistentkollega i Trollhättan. Arkivbild.
Högsta Domstolen meddelar inte prövningstillstånd för den kvinnan i 40-årsåldern som dömts för mord på sin assistentkollega i Trollhättan. Arkivbild. Bild: Magnus Andersson/TT

HD avslår överklagan för assistentmord

ANNONS

Högsta Domstolen meddelar inte prövningstillstånd för den kvinnan i 40-årsåldern som dömts för mord på en assistentkollega i Trollhättan. Därmed fastställs hovrättens dom på livstids fängelse.

– Jag tycker att det är beklagligt att man inte väljer att meddela prövningstillstånd. Det ställs höga krav för att få ett sådant men här tycker jag att det fanns förutsättningar, säger kvinnans advokat Pontus Sundback till Bohusläningen.

Kvinnan jobbade som personlig assistent i Trollhättan. En natt i september förra året tog hon sig in hos en brukare, dödade en kollega som fanns i lägenheten och tog brukarens kontokort.

Kollegan, en man i 30-årsåldern, dödades med minst åtta hugg eller stick. När han hittades hos brukaren fattade polisen snabbt misstanke om att han dödats av den kvinnlig kollegan. Teknisk bevisning binder henne till platsen. Kvinnan har hela tiden nekat till brott men har under rättegången erkänt att hon under lång tid haft ekonomiska problem på grund av spelmissbruk.

ANNONS
ANNONS