Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Räddningstjänsten i Perstorp kämpar mot lågorna som river i hembygdsgården som är runt 400 år gammal. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Räddningstjänsten i Perstorp kämpar mot lågorna som river i hembygdsgården som är runt 400 år gammal. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Hembygdsgård från 1600-talet brinner i Perstorp

En brand bröt ut under fredagskvällen i en hembygdsgård i Perstorp i Skåne, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Branden började i halmtaket men spreds snabbt i byggnaden.

– Det är boningsdelen med oersättliga föremål som brinner inne. Det är gamla lokala föremål insamlade från många som bor i Perstorp, säger Karl-Eric Persson, ordförande för Perstorps hembygdsförening till HD.

Det finns inga uppgifter om skadade i samband med branden. Räddningstjänsten hade vid 20-riden börjat få kontroll kring branden och närliggande byggnader som också har halmtak har fått vatten på sig för att begränsa spridningsrisken.

Enligt hembygdsföreningens ordförande byggdes huset på 1500- eller 1600-talet. Det är oklart hur branden startade. Räddningstjänst fick larmet genom att ett automatlarm gått av. Enligt HD är kvällens brand den tredje i raden av bränder som drabbat hembygdslokaler i Skåne under sommaren.