Om de bakom gärningen faktiskt kände till vad som förvarades i kylarna är oklart, men resultatet blev oavsett att hundratals doser av Pfizers coronavaccin förstördes.
Om de bakom gärningen faktiskt kände till vad som förvarades i kylarna är oklart, men resultatet blev oavsett att hundratals doser av Pfizers coronavaccin förstördes. Bild: Johan Nilsson/TT

Hundratals doser coronavaccin förstörda i Åmål

Under natten förstördes hundratals doser coronavaccin i en lokal i Åmål. Någon har slagit sönder hänglåset till ett elskåp och stängt av strömmen, varpå kylarna som vaccinen förvarades i stängdes av.
– 774 doser förvarades i kylarna. Det var bokade vaccinationstider under hela förmiddagen, men dem fick man skjuta upp, säger polisens presstalesperson i region Väst, Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Syftet med skadegörelsen är enligt polisen ännu inte fastställt. Om de bakom gärningen faktiskt kände till vad som förvarades i kylarna är oklart, men resultatet blev oavsett att hundratals doser av Pfizers coronavaccin förstördes.

– Grov skadegörelse rubriceras det som, för att det är ett betydande värde. 19 dollar per dos ligger kostnaden på, säger polisens Thomas Fuxborg.

Fick skjuta upp vaccinationstider

Ännu är ingen gripen för dådet. Enligt polisen finns det heller inga uppgifter om tidigare skadegörelse mot lokalerna.

Under förmiddagen hade flera personer bokat vaccinationstid, men på grund av skadegörelsen fick dessa skjutas upp till eftermiddagen.

– De som hade bokat tid kommer att få sina doser, men lite försenat, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS
ANNONS