Polisen säkrar spår på platsen efter att två personer har skjutits i Farsta strand i södra Stockholm.
Polisen säkrar spår på platsen efter att två personer har skjutits i Farsta strand i södra Stockholm. Bild: Jessica Gow/TT

Ingen gripen för Farstamord – flera skott avlossade

Fortfarande har ingen gripits efter tisdagskvällens skottlossning i Farsta strand i södra Stockholm. En man i 40-årsåldern miste livet och en tonårspojke skadades allvarligt.

ANNONS

Flera personer slog larm efter att ha hört skott strax före klockan 22 på tisdagen. En av de skjutna hittades i anslutning till en portuppgång, den andre hittades en bit bort. Omkring porten finns flera skotthål i väggen och i dörrglaset.

Ambulanshelikopter förde en av de skadade till sjukhus och strax före klockan 4 meddelade polisen att en man i 40-årsåldern hade dött av sina skador. För det andra offret, en pojke i 15-årsåldern, bedömdes skadorna under natten som allvarliga.

En person var frihetsberövad en kort period under morgonen i ärendet men personen släpptes sedan, säger polisens presstalesperson Towe Hägg. Ingen har gripits under dagen.

ANNONS

– Det finns inget pågående frihetsberövande i ärendet, bekräftar åklagare Martin Westling, som är förundersökningsledare i ärendet, vid lunchtid.

Oklar relation

Det är oklart om personerna som blev skjutna kände varandra.

Polisen utreder skottlossningen som mord, försök till mord samt grovt vapenbrott.

Ett febrilt polisarbete har pågått i bostadsområdet med bland annat helikopter och hundar för att hitta spår. Polisen undersöker om händelseförloppet kan ha fastnat på övervakningskameror, de pratar också med människor i området och följer upp tips.

– Det är för tidigt att säga om det rör sig om en eller flera gärningsmän. Det är en stor polisinsats som pågår. Vi arbetar med utredningsarbete och underrättelsearbete för att få mer information, sade polisens presstalesperson Per Fahlström tidigare under natten.

Polisnärvaro

Under dagen har kommer flera poliser rört sig i bostadsområdet.

– Det är i trygghetsskapande och brottsutredande syfte, för att finnas tillgängliga för människor som bor där, sade Fahlström.

Också på måndagskvällen skedde en skottlossning i samma del av Stockholm. Vittnen såg hur två gärningsmän på cykel avlossade flera skott mot en person utomhus i Farsta. Polisen hittade dock inte någon skadad person och kunde inte gripa någon.

Huruvida det finns någon koppling mellan de händelserna är ännu för tidigt att säga, enligt polisen.

ANNONS
Flera skotthål syns i fasaden efter skottlossningen i Farsta strand.
Flera skotthål syns i fasaden efter skottlossningen i Farsta strand. Bild: Pontus Lundahl/TT
Skotthålen i glaset har tejpats över.
Skotthålen i glaset har tejpats över. Bild: Pontus Lundahl/TT
ANNONS