Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En anställd klämdes ihjäl vid en maskin förra hösten. Men trots att det har gått fem månader sedan dödsolyckan har företagsledningen inte förhörts av polis. Arkivbild.

Ingen hörd för dödsolycka på arbetsplats

En anställd på ett företag i Ronneby fick skador som ledde till döden av en maskin som saknade klämskydd. Men ingen i företagsledningen har ännu förhörts om dödsolyckan trots att det har gått fem månader sedan den inträffade, rapporterar BLT.

- Tyvärr får man räkna med det. Så här ser det ofta ut när det gäller arbetsmiljömål. Annan typ av verksamhet prioriteras hos polisen, säger miljöbrottsåklagaren Christer Forsman vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål till tidningen.

Enligt polisen, som hänvisar till arbetsbelastning, har utredningen ändå gått fort – sett till att det är ett arbetsmiljömål. Ett beslut om att väcka åtal kan dock dröja till efter sommaren, enlig åklagaren. Parallellt med polisens utredning rörande misstänkt arbetsmiljöbrott har fallet också anmälts till Arbetsmiljöverket, som nu är klar med sin utredning.

Hur länge maskinen varit utan klämskydd är oklart. Efter olyckan i början av november förra året förbjöd Arbetsmiljöverket fortsatt användning av maskinen.