”Paradise Hotel” ska göras om och pausas nu till 2022.
”Paradise Hotel” ska göras om och pausas nu till 2022. Bild: Nent Group

Inspelad säsong av ”Paradise Hotel” skrotas

En inspelad säsong av ”Paradise Hotel” skrotas, i stället ska programmet göras om i ett uppdaterat format. Det skriver Nent group i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Efter stormarna kring skandaldokusåpan ”Paradise Hotel” skrotas nu en färdiginspelad säsong med nya deltagare. Programmet ska i stället göras om, och en uppdaterad version kommer att sändas först nästa år.

LÄS MER: Paradise Hotel-deltagare ska ha utsatts för sexuellt övergrepp – säsongen pausas

”I nya Paradise är huvudfokus att återspegla unga människors verklighet och vardag. Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald. Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år”, skriver Nent group, som äger TV3 och Viafree, i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER: Efter misstänkta övergreppen i Paradise Hotel: Produktionsbolaget lägger locket på

Fakta: ”Paradise hotel” – detta har hänt

  • I april 2021 anklagas en manlig deltagare för sexuella övergrepp mot två kvinnliga deltagare i ”Paradise Hotel”.
  • Efter massiv kritik i media valde Nent Group att stoppa hela säsongen. De tillsatte en intern utredning och tillsammans med de kvinnliga deltagarna polisanmälde Nent den manliga deltagaren.
  • En debatt om dokusåporna uppstår. I en granskning av P3 Nyheter svarar 11 av 20 tillfrågade tidigare deltagare i ”Paradise hotel” att de sett eller upplevt sexuella ofredanden i produktionen.
  • Även kontrakten som deltagarna tvingas skriva på, där de tvingas böta om de bryter mot sekretess, kritiseras.

Det var i april som en manlig deltagare anklagades för att ha begått sexuella övergrepp på två kvinnliga deltagare under inspelningarna av ”Paradise Hotel”. En del av övergreppen visades dessutom i tv. En av kvinnorna som anmälde var Annie Dahlberg från Uddevalla.

– Han började hålla på och jag tar bort hans händer och säger att jag inte vill. Jag är väldigt tydlig. Men i huset fick vi inte prata om det här. Jag har försökt förtränga det, har Annie Dahlberg tidigare berättat för Bohusläningen.

Nent Group valde att först pausa och sedan helt stoppa säsongen, efter massiv kritik i media.

Men ytterligare en säsong hade redan spelats in. Nu slopas alltså även denna och fram till 2022 kommer inga fler säsonger av programmet att sändas i Sverige.

Sedan en brottsutredning inleddes har Annie Dahlberg valt att inte uttala sig. På sin Instagram skriver hon nu om nyheten om att kommande säsong ställs in.

”Så ledsen för er skull som blev drabbade i kommande säsong. Men jag hoppas av allt detta att vi kan få en positiv förändring”, skriver hon.

ANNONS
ANNONS