Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Indisk militär inspekterar vraket av ett indiskt stridsflygplan i den indiska delen av Kashmir.

Inställda flyg på grund av Kashmir-konflikt

Flyg mellan Sverige och Thailand påverkas av den upptrappade konflikten mellan Indien och Pakistan. Rutter får läggas om eftersom Pakistans stängt sitt luftrum.

Pakistan säger sig ha skjutit ner två indiska plan, som flugit in över den så kallade kontrollgränsen i den omstridda regionen Kashmir, och tillfångatagit två piloter. Indien i sin tur uppger sig ha skjutit ner ett pakistanskt stridsflygplan. Som en följd har Pakistan stängt sitt luftrum för kommersiell trafik.

För svenska Thailandsresenärer har detta nu fått konsekvenser.

- Det jag fått bekräftat är att en flight är inställd i dag på grund av stängt luftrum i Pakistan. Det här kommer att ha en påverkan på flygtrafiken, säger Ellen Laurin på det statliga flygplatsbolaget Swedavias pressjour.

Norwegian, Tui och Ving har flyg till och från Sverige som påverkas på onsdagen.

Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving, förklarar att ett flygplan från Thailand mot Köpenhamn var i luften när rutten fick läggas om.

- Flighten fick fortsätta längs arabiska halvön och mellanlanda i Varna i Bulgarien. De behövde byta besättning på grund av tidsbegränsningen. Det förväntas bli ungefär tre timmars försening till Köpenhamn, säger han.

Även en avgång från Arlanda under onsdagskvällen berörs.

- Vi räknar inte med någon försening, men den får en annan färdplan, säger Fredrik Henriksson.