Ängelholms kommun polisanmäler och anmäler två kommunala bolag till Konkurrensverket efter att allvarliga brister påvisats i en granskning. Arkivbild.
Ängelholms kommun polisanmäler och anmäler två kommunala bolag till Konkurrensverket efter att allvarliga brister påvisats i en granskning. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kommun polisanmäler eget kommunalt bolag

ANNONS

Stora upphandlingar i byggprojekt har inte gjorts enligt lagen om offentlig upphandling, en ineffektiv användning av skattemedel och dålig psykosocial arbetsmiljö för medarbetare. Det är några av de brister som påvisats när Ängelholms kommun gjort en genomlysning av de kommunala bolagen Ängelholmslokaler och Ängelholmshem.

Nu väljer kommunen att göra en polisanmälan och anmäla bolagen till Konkurrensverket.

"Bristerna som beskrivs är på en nivå som ingen anat. Tyvärr kan jag inte tolka det på annat sätt än att bolagsledningen medvetet valt att mörka och undanhålla fakta för ägaren, kommunen", säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Vd:n för Ängelholmslokaler, ett dotterbolag till Ängelholmshem, har avskedats och styrelsen har avgått, rapporterar lokala medier.

ANNONS
ANNONS