Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En 22-årig man som suttit anhållen misstänkt för sprängdådet mot polishuset i Rosengård men senare friades vill ha högre ersättning än normalt från staten. Arkivbild.

Kräver ersättning – kallades "multikriminell"

En 22-årig man som satt anhållen misstänkt för ett sprängdåd mot polisstationen i Rosengård i januari men senare friades vill ha en högre ersättning än normalt från staten, skriver Kvällsposten. Orsaken ska vara att Malmös polismästare Stefan Sintéus på en presskonferens ska ha kallat honom för "multikriminell" och epitet ska ha gett mannen problem på hans arbetsplats, enligt 22-åringens advokat.

"Han är visserligen dömd en gång, men det var för flera år sedan och gällde en stöld. Han lever ett skötsamt liv", skriver advokaten till justitiekanslern (JK) enligt tidningen.

Stefan Sintéus använde ordet "multikriminell" när han beskrev en grupp om ungefär 200 kriminella personer som Malmöpolisen under de tre senaste åren haft under ständig uppsyn.

Den 22-årige mannen och en man i samma ålder anhölls samma kväll som sprängdådet skedde – den 17 januari – men de båda släpptes två dagar senare och avskrevs från utredningen. Hur stor ersättning 22-åringen vill ha framgår inte i ansökan till JK.