Läkaren, som anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, befaras av regionen utgöra en fara för patientsäkerheten. Arkivbild.
Läkaren, som anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, befaras av regionen utgöra en fara för patientsäkerheten. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Läkare anmäls – "fara för patientsäkerheten"

ANNONS

En läkare i Småland befaras utgöra en fara för patientsäkerheten och har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Region Kalmar län ifrågasätter läkarens lämplighet i yrket ur patientsäkerhetssynpunkt.

Enligt regionen handlar det om händelser över en lång period då läkaren ska ha brustit i sin professionella yrkesroll. Exempelvis har läkaren låtit bli att remittera patienter till sjukhus, låtit bli att följa upp avvikande provsvar och glömt att ge svar på undersökningar, skriver regionen i ett pressmeddelande, där läkaren beskrivs som en "riskindivid". Läkaren har inte heller följt basala kläd- och hygienregler.

Chefsläkare Charlotte Joborn vid regionens primärvårdsförvaltning vill inte kommentera om patienter kommit till skada, men säger till TT att det inte finns någon lex Maria-anmälan mot läkaren.

ANNONS
ANNONS