Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En man som skulle genomgå en operation för att förlänga och förstora sin penis dog under ingreppet. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Läkare varnar för penisförstoring

En man som skulle genomgå en operation för att förlänga och förstora sin penis drabbades under ingreppet av en hjärtattack och dog. Nu varnar rättsläkaren Brita Zilg och kollegan Petra Råsten-Almqvist för riskerna med ingreppet i en vetenskaplig artikel i Journal of Forensic Sciences, rapporterar Aftonbladet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Ingreppet som mannen genomgick innebär att fett från buken injiceras i penis. Dödsorsaken i det aktuella fallet har fastställts till fettemboli, vilket innebär att fettvävnad hamnar i blodomloppet där den blockerar kärl i lungorna och/eller hjärtat.

Fettemboli är en känd, men ovanlig risk vid större fettransplantationer, som när man sprutar in fett i exempelvis bröst eller rumpa. Det här är det första kända fallet då en penisförstoring, där endast en liten mängd fett injiceras, lett till döden.

- Anledningen till att jag skrev artikeln är att varna, kanske framför allt andra plastikkirurger, för att alla som jobbar med detta ska veta att det kan hända. Och att man pratar med sina patienter före ingreppet, säger Brita Zilg till Aftonbladet.