Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fem män döms till mellan sex och åtta års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Långa fängelsestraff för narkotikasmuggling

Fem män, den äldsta 68 år och den yngsta 23, döms till mellan sex och åtta års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. En av de dömda utvisas också ur Sverige. Männen har fört in, förpackat och transporterat stora mängder tramadol- och diazepamtabletter med avsikt att sälja vidare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

En sjätte man frikänns. Han har visserligen åkt med en av smuggelbilarna, en ambulans, in i Sverige med det saknas bevis för att han på ett mer aktivt sätt deltagit i planering eller förberedelse av resan.

Det var kring årsskiftet som två män via Trelleborg förde in nära en kvarts miljon tramadol- och diazepamtabletter från Balkan till Sverige vid två tillfällen. De narkotikaklassade preparaten fördes till en lägenhet i Eslöv där de förvarades och förpackades för att sedan transporteras vidare för försäljning, bland annat till Göteborg. Men polisen slog till mot lägenheten och verksamheten kunde rullas upp.

Det finns ytterligare misstänkta personer som polisen ännu inte lyckats identifiera.