Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Centerpartiets ledare Annie Lööf.

Lööf: Har haft konstruktiva samtal

Centerledaren Annie Lööf säger att hon har haft konstruktiva samtal under sina fyra första dagar som sonderare, i försöken att hitta förutsättningar för en ny regering. Det har handlat både om politikområden och om hur en ny regering kan se ut.

- Jag har haft ett flertal möten med de fem partier jag för samtal med under den här veckan. Vi har haft samtal både om politikområden och om vägen framåt, säger Lööf på väg in till ett möte med partiets riksdagsgrupp.

Hon säger också att det har handlat om frågor om hur nästa regering ska se ut. Utgångspunkten är ännu att hålla ihop Alliansen och få till en regering över blockgränsen.

- Jag vill att Alliansen ska hålla ihop, säger Lööf.

Hon vill inte gå in på om hon kommer att begära mer tid för sitt uppdrag när hon träffar talman Andreas Norlén på torsdag.

- Jag tar det här på största allvar och av den anledningen tänker jag inte göra någon analys nu, den analysen ger jag talmannen på torsdag, säger Lööf.

På frågan om hon vill bli statsminister säger hon att det inte är hennes primära fokus.

- I sonderingsuppdraget ligger ju också ansvaret att kunna bli statsminister men man ska ju accepteras av andra också, det har ju Stefan Löfven och Ulf Kristersson blivit varse, säger Lööf.