Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många passade på att ta selfies tillsammans med Annie Lööf under valspurten vid Sergels torg i Stockholm.

Lööf: Har tagit debatten mot SD i många år

Centerpartiets ledare Annie Lööf betonade i valspurten att det är värderingsfrågor som står på spel när svenskarna på söndagen går till valurnorna. Lööf passade på att varna åhörarna för både vänstern och SD när det är dags att rösta.

Annie Lööf var på fredagskvällen en av huvudpersonerna i SVT-debattens mest omtalade sekvens, där hon rök ihop med Jimmie Åkesson gällande frågan om varför utrikes födda inte kommer i arbete.

Under valspurten i Stockholm dagen efter återkom hon vid flera tillfällen till Sverigedemokraterna och deras politik.

- När masken faller från Jimmie Åkesson inser man att detta är på riktigt, vi kan inte ge inflytande till ett främlingsfientligt parti, sade Annie Lööf under intervjun på partiets scen vid Sergels torg.

Mycket på spel

På frågan om varför hon anser att söndagens val handlar om värderingar pekade Annie Lööf på flera faktorer.

- För att det är så mycket som står på spel. De värderingar som har byggt Sverige starkt, det handlar om medmänsklighet, det handlar om öppenhet, samarbete med omvärlden, företagsamhet, jämställdhet; de utmanas nu och de utmanas från både höger- och vänsterpopulister

På lördagskvällen ska Annie Lööf debattera mot Jimmie Åkesson i Expressen TV, en debatt som centerledaren tog initiativet till.

"Ta debatten"

TT: Du utmanade Åkesson till debatt, varför var det viktigt för dig?

- Jag tycker det är viktigt att inte tystna utan att ta debatten och jag har tagit debatten i många år mot Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

- Det känns väldigt bra i ett sådant här avgörande värderingsval att få avsluta hela valrörelsen med en sista partiledardebatt som handlar just om vilket Sverige vi ska ha framåt.