Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Miljöpartiet och Liberalerna landar under fyraprocentsspärren i Svensk Väljaropinions nya sammanslagning av opinionsmätningar, skriver Ekot.

L och MP under spärren i opinionsmätning

Både Miljöpartiet och Liberalerna skulle åka ur riksdagen om det vore val i dag, enligt Svensk Väljaropinion, rapporterar Ekot.

Liberalerna, som fick 5,5 procent av rösterna i höstens val, hamnar i mätningen på 3,9 procent. På samma siffra landar Miljöpartiet som fick 4,4 procent i valet.

Även Moderaterna har tappat sedan valet (18,9 procent nu jämfört med 19,8 i valet) , precis som Centerpartiet (7,5 procent jämfört med 8,6 procent).

Stödet för Socialdemokraterna har dock stärkts enligt undersökningen, där de nu ligger på 30,5 procent jämfört med 28,3 i valet. Även Sverigedemokraterna har gått fram från 17,5 till 19,1 och Kristdemokraterna har ökat från 6,3 till 6,8 procent. Vänsterpartiet står stilla på 8 procent.

Svensk Väljaropinion är Sifos sammanvägning av opinionsmätningar och görs på uppdrag av Ekot. Drygt hälften av intervjuerna är gjorda efter fyrpartiuppgörelsen mellan S, MP, C och L.