Liberalernas riksdagsledamöter och ministrar har fått en bok om SD. Av forna partivänner. Arkivbild.
Liberalernas riksdagsledamöter och ministrar har fått en bok om SD. Av forna partivänner. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Liberaler skickar bok till de egna om SD

Liberalernas riksdagsledamöter och ministrar har fått en bok.
Partivänner som inte längre röstar på partiet har skickat Anna-Lena Lodenius bok "Svart på vitt om Sverigedemokraterna".

ANNONS
|

Med boken följer ett brev med raderna "Vi är några av de tusentals folkpartister som i år inte kunde rösta på Liberalerna".

En av undertecknarna är Liberalernas tidigare kommunalråd i Täby Mats Hasselgren.

– Vi ville ge alla chansen att få veta mer om samarbetspartiet, och tyckte att det var en bra bok som säger rätt mycket, säger han till TT.

Han har inte kunnat rösta på Liberalerna i årets riksdagsval, bland annat för partiets val att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Mats Hasselgren är osäker på om de nuvarande riksdagsledamöterna och ministrarna har kunskap om vad Sverigedemokraterna står för.

– Nja, det är väl litet svårt att veta, men om det är nån som har några luckor, så får de en liten chans att täppa till dem, säger han.

ANNONS

I brevet skickar undertecknarna med en uppmaning:

"Vad vi begär av er, som ska förvalta det liberala arvet, är att ni tar en stund av er tid för att skaffa er angelägen och aktuell kunskap. Vi förser er med en bok som kan bidra till detta."

Brevet avslutas med ett citat från Regeringsformens andra paragraf om att det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och motverka diskriminering på grund av etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning med mera.

Bild: Bokförlaget Atlas/TT
ANNONS