Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Två personer avled efter i en singelolycka vid Töllsjö. Arkivbild.

Mamma och barn döda i singelolycka

Två personer klämdes fast i en våldsam singelolycka i Tollsjö under torsdagskvällen. Under natten meddelar polisen att de båda skadade, en kvinna i 40-årsåldern och hennes 8-årige son, har avlidit.

Kvinnan och hennes son klämdes fast och skadades svårt när bilen av okänd anledning for av vägen och kraschade, först in i en telefonstolpe och därefter i ett träd. Stolpen gick av och la sig över bilen, skriver Borås Tidning.

- Pojken avled på plats och kvinnan dog av sina skador på sjukhuset, säger Johannes Carlsson Matti, stationsbefäl vid polisen i Borås, till tidningen.

Olyckan inträffade på länsväg 1758, mellan Töllsjö och Bollebygd strax före 18.30.

- Det var en singelolycka, och bilen stod en bra bit ut i terrängen när vi kom till platsen. Det beskrivs som att bilen krockat med en stolpe eller ett träd, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisregion Väst, till TT.

Bilen var helt demolerad och räddningstjänsten tvingades klippa upp den för att få ut de skadade som fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset.

Bilen är tagen i beslag för trafikteknisk undersökning.

- Det är gjort för att kolla om några brister på bilen kan ha förorsakat avåkningen, säger Christer Fuxborg.

I samband med kraschen greps en bilist som passerat olycksplatsen ett flertal gånger. När föraren greps var han kraftigt berusad och blåste över två promille. Det är okänt om föraren kan kopplas ihop med kraschen, skriver Borås Tidning.