Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

'Min klients inställning till brotten kommer klargöras under rättegången', säger mannens försvarsadvokat Thomas Martinson. Arkivbild.
"Min klients inställning till brotten kommer klargöras under rättegången", säger mannens försvarsadvokat Thomas Martinson. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Man åtalas för knivmord efter grannbråk

Den man i 60-årsåldern som misstänks för att ha mördat en kvinnlig granne på en ort i Karlstads kommun åtalas nu vid Värmlands tingsrätt.

Kvinnan, som var i 65-årsåldern, satt i solen tillsammans med vänner, på en uteplats i ett bostadsområde i början på juni, när mannen plötsligt rusade fram och gick till attack.

Åklagare Barbro Brännlund skriver i stämningsansökan att mannen har orsakat kvinnans död ”genom att upprepade gånger hugga henne med kniv”.

Dog på platsen

Kvinnan dog på platsen och den misstänkte gärningsmannen greps i närheten av polisen.

Nu åtalas mannen misstänkt för mord. Dessutom är han misstänkt för grovt olaga hot mot de tre andra grannarna som befann sig på uteplatsen.

Enligt boenden i området har det rått osämja mellan mannen och hans grannar en längre tid. Mannen har känt sig trakasserad och har anmält grannarna till bostadsbolaget. Mannen fick inte gehör och drev ärendet vidare till hyresnämnden och hovrätten. Mannen skulle fått avslag från den sista instansen kort före dådet.

Varken erkänner eller förnekar

Under polisförhören har mannen varken erkänt eller förnekat brott.

Åklagaren har tidigare bekräftat att mannen berättat om omständigheterna, om hur det varit där han bott. Och det är troligt att det finns en koppling mellan grannfejden och mannens attack.

– Det finns fog för det om man tittat på vad som sagt i förhören. Så ska man leta efter en orsak är det nog i hans upplevelse av det som har inträffat, säger mannens försvarsadvokat Thomas Martinson.

– Min klients inställning till brotten kommer att klargöras under rättegången, säger Martinson.