Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man fick allvarliga skallskador i polisens arrest i Sundsvall. Arkivbild.

Man allvarligt skadad i polisens arrest

En man fick allvarliga skallskador i polisens arrest i Sundsvall i onsdags. Han vårdas nu på sjukhus och polisen utreder händelsen internt.

Mannen frihetsberövades av polis under dagtid på onsdagen. Enligt polisen blev han våldsam och utåtagerande i samband med att personalen i arresten skulle visitera honom.

En polispatrull kallades dit för att bistå arrestpersonalen.

- Då hade han ställt upp en sådan skumgummimadrass som finns i cellen. Den hade han ställt mot dörren så att den täckte fönstret så att ingen såg in. När poliserna kliver fram och ska forcera madrassen så faller han olyckligt, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad, till TT.

Mannen ska ha förlorat medvetandet, varpå ambulans tillkallades.

- Jag pratade med läkarna i dag och de uttalade att han har en allvarlig skada. Hur allvarlig vet jag inte, men den är allvarlig, säger Wiklund.

Varför mannen frihetsberövades är ännu okänt, liksom andra detaljer om hans person. Händelsen utreds av Avdelningen för särskilda utredningar, som internutreder polisen, vilket innebär att poliskollegor i det berörda området inte kommer åt information om den.

- Det är viktigt för oss och för trovärdigheten i den interna hanteringen att det finns så liten påverkansmöjlighet och insyn lokalt på arbetsplatsen. Det är viktigt att särskilda utredningar först får titta på det, säger Josef Wiklund.

Vid arrestcellen finns ingen kameraövervakning och de som skulle kunna beskriva händelseförloppet är den skadade mannen och de andra närvarande.

- Poliserna och arrestpersonalen, ja, säger Wiklund.