Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sjöräddningen fick rycka ut till en vattenskoterolycka i Sotenäs under fredagskvällen. En person omkom. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Sjöräddningen fick rycka ut till en vattenskoterolycka i Sotenäs under fredagskvällen. En person omkom. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man död i vattenskoterolycka – krockade med båt

En man omkom i samband med en vattenskoterolycka på fredagskvällen. Vattenskotern kolliderade med en fritidsbåt i närheten av en camping i Sotenäs i Bohuslän.

Det var strax efter klockan 20 som larmet kom att en vattenskoterolycka ägt rum. Två personer färdades på vattenskotern.

– Vi är där och assisterar sjukvården. Det var två personer på vattenskotern. En är medvetslös, sade Marit Vasser vid Sjö- och flygräddningscentralen till TT strax efter att olyckan inträffade.

Enligt polisen ingick mannen och kvinnan som färdades på vattenskotern i samma familj och fick hjälp att komma i land av ombordvarande på den fritidsbåt som var inblandad i krocken. Ambulanspersonal utförde hjärt- och lungräddning på mannen, men hans liv gick inte att rädda.

Personen som körde fritidsbåten förhördes och nykterhetskontrollerades, och resultatet var negativt. Polisen är kvar på platsen och tar vittnesmål för att få en bild händelseförloppet.

Inga andra inblandade i olyckan behövde uppsöka sjukvård. Den avlidne mannen och hans anhöriga fördes till sjukhus efter händelsen.

I nuläget finns ingen brottsrubricering för händelsen.

– Vi har fått bra vittnesuppgifter, så förhoppningsvis har vi en klarare bild av vad som hände i morgon, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.